Συνέντευξη στο Lamianow για τη συνάντηση για τους ρομά

Εκτυπώσιμη μορφή
Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 3 Ιούλιος, 2020

Λαμία: Ένα μικρό “χωριό” προβλέπει το σχέδιο του Δήμου για την εγκατάσταση των Ρομά (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ένας οικισμός που θα περιλαμβάνει 100 περίπου σπίτια των 50τ.μ,  ,δρόμων, πολυκέντρο αναψυχής, τουαλέτες, μπάνια, ηλεκτρικό ρεύμα και δίκτυο ύδρευσης, είναι το σχέδιο του Δήμου Λαμιέων για την εγκατάσταση ρομά ώστε να αποσυμφορηθεί η Ανθήλη αλλά και οι άστεγοι ρομά της περιοχής μας.

 

 

 

Για να μειωθεί η παραβατικότητα των ρομά που αποτελεί νούμερο ένα ζήτημα για την πόλη της Λαμίας θα πρέπει  προηγουμένως να βρεθούν οι συνθήκες εκείνες που θα τους επιτρέψουν να διαβιούν σε ανθρώπινες συνθήκες. Το σχέδιο εκ μέρους του Δήμου Λαμιέων είναι ήδη έτοιμο και χθες εξετάστηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του ΓΓ του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Τώρα θα πρέπει να ξεκινήσει η καταγραφή των ρομά, με αριθμητικά και ποιοτικά στοιχεία που θα αξιοποιηθούν σε κάθε κατεύθυνση. Παράλληλα επειδή η μεταστέγαση των ρομά έχει συγκεκριμένα κριτήρια που δεν καλύπτονται στη Καμηλοβρυση η εναλλακτική λύση για χρηματοδότηση είναι η βελτίωση των συνθηκώνστον υπάρχοντα καταυλισμό ,όπου ήδη υπάρχει έτοιμος χώρος διαμορφωμένος και σχεδιασμός που το Υπουργείο αποδέχεται.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων για το σχέδιο του Δήμου Λαμιέων στο σοβαρό ζήτημα των ρομά, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός.