Τοπική Κοινότητα Δέλφινου

Εικόνα
Εικόνα

Μέσα στο πράσινο της Οίτης, σε ύψος 550 μ, κοντά σ' ένα μεγάλο γκρεμό, πάνω από την κοιλάδα του Σπερχειού Ποταμού και με απέραντη θέα στον κάμπο της Λαμίας, βρίσκεται το πανέμορφο χωριουδάκι του Δέλφινου. Βρίσκεται σε απόσταση 22 χιλ. από τη Λαμία με έκταση 18.500 στρέμματα εκ των οποίων τα περισσότερα είναι δάση και λιβάδια.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει τη λιμνούλα, που σχηματίζεται πάνω απ’ το χωριό, το ωραίο κεφαλάρι με μεγάλη ποικιλία δέντρων, που απλώνεται σε έκταση 100 περίπου στρεμμάτων, τη γραφική πλατεία του χωριού με το πολιτιστικό κέντρο του Συλλόγου και την παραδοσιακή πέτρινη βρύση και την εκκλησία με τις παλιές τοιχογραφίες, που χρονολογούνται από το 1878 μ.χ.

Επίσης, μπορεί να επισκεφθεί το εξωκκλήσι της Θεοτόκου, που χρονολογείται από το 1800 μ.χ. και που χρησιμοποιούνταν σαν κρυφό σχολειό επί Τουρκοκρατίας και τον παλαιό Ναό του Αι - Γιάννη, που χρονολογείται από 1917 μ.Χ. και να καταλήξει για ξεκούραση και φαγητό στο παλιό παραδοσιακό καφενείο, που βρίσκεται κάτω από αιωνόβια πλατάνια στην πλατεία του χωριού.

Σημείο ενδιαφέροντος
Δημοτική ενότητα
Δ.Ε. Γοργοποτάμου
Σημείο στον χάρτη

Τοπική Κοινότητα Δέλφινου