Δράση του Δήμου Λαμιέων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Τρί, 03/12/2024 - 10:44
Είδος άρθρου
Εικόνα

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.  Κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για το 2024,  είναι «Take the rights path: Ακολούθησε τα σωστό δρόμο: των δικαιωμάτων».

Με τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο και τις κοινότητες να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, μπορούμε να πετύχουμε τον τερματισμό του AIDS έως το 2030, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Εθελοντισμού Γιάννης Κουτκιάς και στελέχη του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Λαμιέων, με τη συνεργασία της ΜΚΟ “Θετική Φωνή - Positive Voice” και τα Τμήματα Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική και Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διένειμαν τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ενημερωτικό υλικό στους φοιτητές, στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Η ενημέρωση στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση και στην κατάρριψη του κοινωνικού στίγματος και των στερεοτύπων.

Φωτογραφίες