Απογραφή πληθυσμού 2021 –Απογραφόμαστε ΕΔΩ, Δυναμώνουμε το Δήμο μας !

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Παρ, 12/11/2021 - 14:04
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Η απογραφή  πληθυσμού ξεκινάει από αύριο 13 Νοεμβρίου και για πρώτη φορά φέτος γίνεται ηλεκτρονικά.

Σε κάθε οικία θα διανεμηθεί ένας κλειστός φάκελος στον οποίο μπορείτε να βρείτε το μοναδικό κωδικό που θα αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατοικία.

Στη συνέχεια κάθε δημότης  θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική  ηλεκτρονική εφαρμογή της απογραφής μέσω του www.gov.gr, με τους κωδικούς TAXISNET για να συμπληρώσει ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο του νοικοκυριού του.

H  πύλη της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την αυτοαπογραφή των δημοτών θα  είναι ανοιχτή 13 με 26 Νοεμβρίου.

Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιοδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν  ηλεκτρονικά, θα απογραφούν   από τους απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ με τη συνηθισμένη μέθοδο  porta-porta τηρώντας  αυστηρά  όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Site της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής: https://www.statistics.gr/

Ο Δήμος Λαμιέων στηρίζει με κάθε μέσο, τη διαδικασία της απογραφής και καλεί  όλους  τους δημότες, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά:

«Η Απογραφή, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη επιχείρηση που διεξάγει το Κράτος σε περίοδο ειρήνης και έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική και κοινωνική αποτύπωση του Δήμου Λαμιέων.

Από τα αποτελέσματα αυτή της Απογραφής, εξαρτώνται πολλά για τον Δήμο μας, τα επόμενα δέκα χρόνια.

Από αυτή εξαρτάται, αφενός η δυνατότητα ισχυρής συμμετοχής του Δήμου μας, στο σχεδιασμό και διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών της κεντρικής διοίκησης και η λήψη σωστών και δίκαιων αποφάσεων για το Δήμο μας και αφετέρου η ισχυροποίηση αναπτυξιακών προοπτικών του συνόλου των πολιτών του Δήμου, με αυξημένες δυνατότητες πρόσβασης σε επιχειρησιακά και λοιπά προγράμματα.

Για αυτό, θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μας στην διαδικασία απογραφής, ώστε να μην αλλοιωθεί η ρεαλιστική πληθυσμιακή κατάσταση και να απογραφούμε εδώ, δηλώνοντας τον πραγματικό τόπο μόνιμης κατοικίας μας, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο, το μέλλον του τόπου μας….»

Video spot: https://www.youtube.com/watch?v=uUJp5KjA4Oc

 

Βίντεο