Δράσεις Δήμου Λαμιέων για τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων αλλά και των δημοτών

Υποβλήθηκε από admin στις Πέμ, 08/10/2020 - 13:35
Είδος άρθρου
Εικόνα

Λαμία, 8 Οκτωβρίου 2020

ΘΕΜΑ: Δράσεις Δήμου Λαμιέων για τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων αλλά και των δημοτών

Ο Δήμος Λαμιέων με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου ,αναγνωρίζοντας τις εικόνες ντροπής με τα χιλιάδες αδέσποτα στη χώρα μας, τις εγκαταλείψεις ,τις κακοποιήσεις και τη θανάτωσή τους προχωρά σε μια σειρά δράσεων που θα συμβάλουν στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων αλλά και των δημοτών.

Ταυτόχρονα ο Δήμος στέκεται αρωγός στους φιλόζωους και ιδιοκτήτες ζώων οι οποίοι έμπρακτα αποδεικνύουν καθημερινά την αγάπη τους για τα απροστάτευτα αυτά πλάσματα.

Ο Δήμος Λαμιέων προσφέρει:

 1. Δωρεάν στειρώσεις σε δεσποζόμενα σκυλιά δημοτών που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες (σύμφωνα με το Ν.4039/2012)
 2. Δωρεάν τοποθέτηση microchip σε δεσποζόμενα σκυλιά (με τα ίδια κριτήρια)
 3. Ηλεκτρονική καταχώρηση του αριθμού του microchip στη βάση δεδομένων του Δήμου Λαμιέων σε ειδική φόρμα στο site του δήμου για όλα τα ζώα των οποίων  οι ‘’κηδεμόνες’’  είναι κάτοικοι Δήμου Λαμίας http://old.lamia.gr/el/webform/forma-dilosis-zoon
 4. Έκδοση φυλλαδίου που θα αποσταλεί σε όλους τους δημότες με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Λαμίας το οποίο θα ενημερώνει για τις δράσεις του δήμου και τις υποχρεώσεις των δημοτών
 5. Υποστήριξη της δράσης των εθελοντών για υπεύθυνες υιοθεσίες των ζώων του κυνοκομείου (το τελευταίο εξάμηνο έχουν δοθεί με αυτό τον τρόπο 200 σκυλιά)
 6. Βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας του Κυνοκομείου με πρόσληψη ειδικού υπαλλήλου, τοποθέτηση τηλεφώνου και γραμμής ιντερνέτ καθώς και βελτίωση των υποδομών (εξωραϊσμός εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, κατασκευή νέων κλουβιών κλπ)
 7. Τοποθέτηση της Ελληνικής πατέντας No kaka με οικολογικό φαρασάκι για τη συλλογή των περιττωμάτων των δεσποζόμενων ζώων σε  δώδεκα επιλεγμένα σημεία στη Λαμία.

Τηλεφώνησε σήμερα στο 2231200570 :

 • Για να δηλώσεις το ζώο σου στο μητρώο του δήμου
 • Μάθε αν δικαιούσαι δωρεάν τοποθέτηση chip
 • Ενημερώσου αν δικαιούσαι δωρεάν στείρωση για το σκύλο σου
 • Αν θέλεις να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο από το Κυνοκομείο Λαμίας τσιπαρισμένο, στειρωμένο και εμβολιασμένο

 

✓           Για μια Λαμία χωρίς αδέσποτα

✓           Μην αφήνεις τα ζώα στη τύχη τους

✓           Γίνε μέρος της λύσης

 

Αρχεία
Συνημμένο Μέγεθος
dt_draseis_dimoy_lamieon_synthikes_diaviosis_zoon_dimoton.pdf 408.51 KB
no_kaka.pdf 6.48 MB
tsip_2.pdf 4.92 MB