Δράση ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού - Το μήνυμα στήριξης του Δημάρχου Λαμιέων

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Τετ, 07/12/2022 - 13:13
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Με το μήνυμα «Βάλε την πρόληψη και την αυτοεξέταση στη ζωή σου», πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας η καμπάνια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας.

Η ενημερωτική δράση έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλες τις γυναίκες για τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης και την καθοριστική σημασία της πρόληψης σε έναν από τους συχνότερους κακοήθης όγκους που εμφανίζονται στις γυναίκες και απειλεί άμεσα τη ζωή τους.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε δράση η οποία περιελάμβανε: βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση μαστού με τη χρήση εκπαιδευτικών μοντέλων, κλινική εξέταση (ψηλάφηση), συνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Το παρών στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού έδωσαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, οι αντιπεριφειάρχες Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας και Αγροτικής Οικονομίας Κώστας Αποστολόπουλος, ο αναπληρωτής του Δημάρχου Θανάσης Ντούζγος, οι αντιδήμαρχοι Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, Δημήτρης Τζούφλας, Δημήτρης Ρίζος, Γιάννης Ζωγράφος και στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Περιφερειακού Τμήματος Λαμίας.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος στη δήλωσή του τόνισε τα εξής :

«….Η σημερινή δράση του Παραρτήματος Λαμίας του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί γίνεται με βασικό σκοπό να αφυπνίσει τις γυναίκες για τη σημασία της πρόληψης σχετικά με τον καρκίνο.

Γνωρίζουμε πλέον όλοι πως ο καρκίνος του μαστού, εφόσον διαγνωστεί νωρίς, είναι πλήρως ιάσιμος.

Άρα οφείλουμε όλοι να είμαστε ενεργοί και παρόντες στον αγώνα για την ενημέρωση και την πρόληψη, συνοδοιπόροι και υποστηρικτές κάθε προσπάθειας ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, για να συμβάλουμε, όσο μπορούμε, ώστε να σωθούν ζωές.

Ειδικά στην προσπάθεια στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού η οποιαδήποτε συνεισφορά στην πρόληψη και την ανακούφιση στηρίζει  την γυναίκα που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης ζωής και ουσιαστικά  στηρίζει τον πυρήνα της ίδιας οικογένειας, αφού η γυναίκα,  ως  μάνα, ως σύζυγος, ως γιαγιά, ως φίλη αποτελεί την πηγή έμπνευσης κάθε κοινωνίας και το απαραίτητο στήριγμα για την πρόοδο και τον πολιτισμό της.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε  το Παράρτημα  Λαμίας του Ερυθρού Σταυρού για  την πολύπλευρη παρέμβαση και δραστηριότητα του, στην οποία εντάσσεται και η σημερινή δράση…».