Εορτασμός Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και το μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Δευ, 25/03/2024 - 13:36
Είδος άρθρου
Εικόνα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και υπερηφάνεια γιορτάστηκε στην πόλη της Λαμίας, η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Το πρωί της Δευτέρας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε Δοξολογία, συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Ιγνατίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Υποδιευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Λαμίας, κα Παναγιώτα Μπούτλα.

Κατά την οικεία τάξη και υπό το παιάνισμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής ακολούθησε λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και με επίσημη πομπή μετάβαση στο Μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Καλύβα Μπακογιάννη όπου εψάλει επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία.

Στις επετειακές εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση το παρών έδωσαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ Γιάννης Οικονόμου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος καθώς επίσης οι λοιπές πολιτικές, πολιτειακές, αυτοδιοικητικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πολιτών.

Σε μήνυμα του για τον διπλό εορτασμό της ημέρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, τόνισε χαρακτηριστικά: «…Γενναιότητα, θάρρος, αυταπάρνηση, ένας «φωτεινός φάρος» 203 χρόνια μετά από την Επανάσταση των ηρωικών προγόνων μας για την ελευθερία της πατρίδας. Μια ημέρα ορόσημο για τον Ελληνισμό αλλά και όλο τον κόσμο.

Η σημερινή επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μας γεμίζουν εθνική υπερηφάνεια αλλά αποτελούν και μια μοναδική παρακαταθήκη για την υπεράσπιση των ύψιστων ιδανικών και αξιών, μιας περήφανης, ισχυρής και ανεξάρτητης Ελλάδας.

Χρόνια Πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες!...».