Στη Λαμία η διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Φυσικοθεραπείας

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Παρ, 10/03/2023 - 21:21
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Το αναγνωρισμένο επίπεδο σπουδών με πιστοποίηση την ιδιαίτερα υψηλή επιστημονική κατάταξη των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία, αποτελεί για το διήμερο 10-12 Μαρτίου, τον «πυρήνα» των εξελίξεων στον συγκεκριμένο κλάδο της υγείας και όχι μόνο, με την διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Φυσικοθεραπείας.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης από τους Φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να πραγματοποιηθεί στη Λαμία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο, σε συνεργασία με τα τμήματα Φυσικοθεραπείας από όλη την Ελλάδα, στοχεύει στην ετήσια καταγραφή και αξιολόγηση των μέχρι τώρα δεδομένων αλλά και στην αξιοποίηση των νέων επιστημονικών εξελίξεων στις επιστήμες υγείας προς όφελος των πολιτών. Παράλληλα με την προσθήκη της Ολυμπιάδας Φυσικοθεραπευτικής Γνώσης επιχειρείται η δημιουργία ενός συνεργατικού κλίματος που θα οδηγεί σε πολλαπλά βραβεία και διακρίσεις.

Έντονο το παρών εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και συνολικότερα των επιστημών υγείας, των τοπικών φορέων και βεβαίως φοιτητών με πρωταρχικό μέλημα την ανάδειξη του ρόλου του φυσικοθεραπευτή στην αγορά εργασίας μέσα από τα νέα θεραπευτικά μοντέλα που αναπτύσσονται και τα σύγχρονα δεδομένα στην κλινική πράξη.

Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Φοιτητών Φυσικοθεραπείας χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος αναφέροντας τα εξής:«…Κυρίες και κύριοι. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμένα να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, διότι το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Φυσικοθεραπείας, του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είμαι βέβαιος ότι θα διευρύνει τους επιστημονικούς ορίζοντες τόσο των μελών σας, όσο και των λοιπών παρευρισκομένων.

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας λειτουργεί στην πόλη μας, στην πόλη της Λαμίας της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  και νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά γιατί είναι ένα από τα πέντε τμήματα που λειτουργούν στη χώρα μας.

Ευρισκόμενο, λοιπόν, στο κέντρο –θα λέγαμε- της Ελλάδας και όντας Τμήμα με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, λόγω του ακαδημαϊκού του υποβάθρου αλλά και της ποιότητας των καθηγητών που διαθέτει, προσελκύει φοιτητές από όλη την επικράτεια, με απώτερο στόχο την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, ώστε οι μελλοντικοί απόφοιτοι να είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας.

Ξέρετε, οι «πρωτιές» είναι εφικτές, όχι μόνο σε ανταγωνιστικές αρένες, αλλά εκεί που υπάρχουν εκείνοι που επιζητούν να ξεπερνούν τα δεδομένα και τον εαυτό τους.

Εκεί όπου υπάρχουν άνθρωποι με όραμα, με καλή διάθεση.

Εκεί που μάχονται σιωπηλά αλλά συνειδητά για την εξέλιξη και την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας.

Και εκεί κατατάσσεστε εσείς. Με την αφοσίωσή σας σε αυτό που επιλέξατε να κάνετε, αποδεικνύετε καθημερινά και παντοιοτρόπως το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.

Με τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση, συμβάλλετε ουσιαστικά στα οφέλη του εθνικού συστήματος υγείας αλλά πρωτίστως, του ασθενή που αποζητά βοήθεια. Με το αίσθημα προσωπικής αρτιότητας, σε κάθε πτυχή του εαυτού σας, το οποίο αντανακλάται στην παροχή των υπηρεσιών σας.

Για όλα αυτά, αλλά και άλλα που είναι αδύνατον να χωρέσουν σε έναν σύντομο χαιρετισμό, εμείς στη Λαμία, νιώθουμε περήφανοι που σας έχουμε μαζί μας.

Και είναι σημαντικό, τέτοιες επιστημονικές εκδηλώσεις όπως η σημερινή, να προτάσσουν τη συνεργασία με φορείς που κύριο στόχο έχουν την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής του ανθρώπου.

Με τη βεβαιότητα ότι και αυτή η επιστημονική συνάντηση θα αποτελέσει έναν ακόμα σταθμό στις αναζητήσεις των Φυσικοθεραπευτών, θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια σημερινή διοργάνωση.

Ευελπιστώντας ότι θα μάθουμε από εσάς το πιο βασικό στοιχείο της επιστήμης σας, εκείνο του να αξιολογείτε έναν άνθρωπο με την πρώτη ματιά, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας.

Σας ευχαριστώ…..».