Σταυρογιάννης Νικόλαος του Δημητρίου

Εικόνα
Επίθετο
Σταυρογιάννης
Όνομα
Νικόλαος
Όνομα πατέρα
Δημητρίου

Στοιχεία επικοινωνίας

Email
nikosstavrogiannis@hotmail.gr

Βιογραφικό

Βιογραφικό

Ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης γεννήθηκε στο Καλαμάκι του Δήμου Λαμίας το 1962. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό. Γνωρίζει Αγγλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη στις εκλογές του 2007 και του 2012. Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. στις 21 Οκτωβρίου του 2012, αφού με συνέντευξή του δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Στις 21 Μαρτίου του 2013, μαζί με πρώην στελέχη της Ν.Δ δημιούργησαν το νέο πολιτικό σχηματισμό «Νέα Μέρα». Στη συνέχεια μαζί με άλλους διαγραμμένους από τις Κ.Ο. ανεξάρτητους βουλευτές κατάφεραν να συγκροτήσουν την 7η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών όπου διετέλεσε και Πρόεδρος. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 25ης Μαΐου εξελέγη Δήμαρχος Λαμιέων. Παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα και στη συνέχεια ανέλαβε τα καθήκοντα του Δημάρχου Λαμιέων.

Πολιτικές – Κοινωνικές Δραστηριότητες:

Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών στη Φθιώτιδα. Δίδαξε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσιες Σχέσεις και Λογιστική στα ΙΕΚ Λαμίας. Ήταν σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Οικονομικής Στρατηγικής & Διοίκησης. Διετέλεσε πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΠΠΑ Επενδυτική Α.Ε.

Στοιχεία εκλογής

Στοιχεία εκλογής
Περίοδος
2019-2023
Συνδυασμός
Πρόταση Ευθύνης - Σταυρογιάννης
Αριθμός ψήφων
11694 ψήφοι
Περίοδος
2014-2019
Συνδυασμός
Πρόταση Ευθύνης - Σταυρογιάννης
Αριθμός ψήφων
19601 ψήφοι

Συμβούλια/Επιτροπές

Συμβούλια/Επιτροπές
Συμβούλιο/Επιτροπή
Δημοτικό Συμβούλιο
Ιδιότητα
Δημοτικός σύμβουλος
Περίοδος
έως
Συμβούλιο/Επιτροπή
Εκτελεστική Επιτροπή
Ιδιότητα
Πρόεδρος
Περίοδος
έως
Συμβούλιο/Επιτροπή
Δημοτικό Συμβούλιο
Ιδιότητα
Δήμαρχος
Περίοδος
έως